Trainingsdag getuigen

Trainingsdag getuigen

Waarom kom ik er zo moeilijk toe te getuigen van wat ik geloof? Waarom vind ik het zo lastig om met mensen een gesprek te beginnen over wat ik geloof? Kun je dat leren?! En als ik dan een gesprekje heb, bijvoorbeeld met de buurvrouw of mijn collega op het werk en ik vertel hun het evangelie… volgens mij begrijpen ze dan niet wat ik zeg! Zou je het ook begrijpelijker kunnen vertellen?! Maar wát als ze dan lastige vragen stellen?

Herken jij je hierin? Wil je in een beschermde omgeving horen, leren, hoe je getuige van jouw Heer kan zijn? Wij willen je graag vertellen over hoe je een getuige kunt zijn en hoe je het evangelie kunt uitleggen. Op een trainingsdag willen we je bemoedigen, trainen en uitdagen. Waarom zou je…? Hoe begin je? Wat zeg je? En …. hoe ga je om met diverse reacties?

Zaterdag 3 maart van 10 uur tot 16 uur ben je van harte welkom!
Voor koffie, thee en een lunch wordt gezorgd.

Onder de inspirerende leiding van Emke de Jager en Jaap Noorlander hopen we deze dag samen met jou ontzettend veel te leren.
Graag je opgave voor 1 maart, liefst eerder!
Voor alle duidelijkheid: deze dag is voor allen die toegerust willen worden en willen leren getuigen en niet alleen voor de mensen die meewerken aan de beurs ‘Vrouw’.
Adres: Gebouw Uitzicht, Archipelweg 222, Leeuwarden.

Voor info en opgave – klik hier
BeterBijbel.nl

BeterBijbel.nl

Elke dag kort je Bijbelkennis testen op BeterBijbel.nl

Dagelijks online en binnen twee minuten je Bijbelkennis testen? Vanaf vandaag kan dit via www.BeterBijbel.nl. Achter de schermen heeft een team van maar liefst 25 medewerkers hard gewerkt om meer dan 2500 vragen te maken en te testen. Vanaf vandaag is BeterBijbel.nl online en kunnen deelnemers gratis hun Bijbelkennis testen.

Waarom BeterBijbel.nl?

Initiatiefnemer van BeterBijbel.nl is stichting ‘Wat Zegt de Bijbel’. Bestuurslid Douwe Scheepsma: “Als bestuur en medewerkers zijn we enthousiast over BeterBijbel.nl. In een tijd waarin we allemaal druk-druk-druk zijn, willen we ons wel graag in de Bijbel verdiepen. In de praktijk schiet dat er vaak bij in. Daar is nu een mooie oplossing voor. Met BeterBijbel.nl bieden we een kort dagelijkse Bijbelmoment aan waarbij een deelnemer, via e-mail, gratis vier vragen ontvangt. De opzet is envoudig, overzichtelijk en deelnemers krijgen op drie verschillende niveaus aangeleverd. Na het beantwoorden van de vraag ontvangt de deelnemer direct uitslag en kan zijn score met die van andere deelnemers vergelijken. Wat ik zelf mooi vind aan het systeem, is dat je kriskras door de Bijbel gaat en ook nadenkt over stukken uit de Bijbel die je misschien minder gauw zelf zou lezen. Daarbij maakt het spelelement BeterBijbel.nl onderscheidend.”

Grote broer

‘Wat Zegt de Bijbel’ is in 1977 opgericht om onder andere (jonge) christenen in hun geloofsontwikkeling te ondersteunen. Naast het runnen van schriftelijke Bijbelcursussen, treedt de stichting nu dus ook de digitale wereld binnen met www.BeterBijbel.nl. Momenteel staan meer dan 2500 vragen met antwoorden en uitleg online. Dit aantal zal de komende tijd uitgebreid worden naar circa 4500 vragen. Over twee weken is BeterBijbel.nl ook via een app beschikbaar. Het concept van BeterBijbel.nl is gebaseerd op ‘grote broer’ www.beterspellen.nl. Deze website, met 120.000 actieve gebruikers, is al vier jaar op rij, in categorie ‘onderwijs’, als website van het jaar bekroond. Deelnemers van de beter-sites, waar er inmiddels acht van zijn, ontvangen dagelijks een korte test die niet meer dan een paar minuutjes in beslag neemt.

Probeer het zelf!

  • Ga naar www.BeterBijbel.nl en meld je aan.
  • Ontvang van maandag tot en met zaterdag een e-mail in je INBOX.