Deel het evangelie uit bij The Passion

Deel het evangelie uit bij The Passion

The Passion in Leeuwarden: een schitterende kans om het evangelie te delen! Dat kan nu heel concreet. Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) stelt 5000 boekjes beschikbaar met het lijdensverhaal uit Matteüs in twee talen: Fries en Nederlands. Deze boekjes zijn bij The Passion op 13 april gratis te krijgen op en rond het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Het NBG zoekt nog mensen die het evangelie helpen uitdelen.

De Nederlandse tekst van de drie hoofdstukken uit Matteüs komt uit de Bijbel in Gewone Taal (BGT). De Friese vertaling Bibel yn gewoan Frysk, It pasjeferhaal neffens Mattéus, heeft net als de BGT korte, begrijpelijke zinnen. De boekjes worden uitgedeeld op en rond het Wilhelminaplein vóórdat The Passion begint: vanaf 16.00 uur tot 18.30 uur.

Wil jij helpen om deze boekjes uit te delen op donderdag 13 april? Geef je op bij Mark Koelewijn, regiocoördinator van het NBG. E-mail: ln.pa1508724837hcsto1508724837onegl1508724837ebjib1508724837@njiw1508724837eleok1508724837m1508724837, telefoon: 06- 212 876 76.

Week van gebed

Week van gebed

Van 15 t/m 22 januari is het de nationale week van gebed. U bent van harte uitgenodigd om deze week te komen meebidden op diverse locaties in Leeuwarden.

15 januari: Messiaanse Gemeente Rehoboth, Bleeklaan 119
16 januari: Chr. Geref. Bethelkerk, Huizumerlaan 102
17 januari: De Salvator, Archipelweg 133
18 januari: Leger des Heils, Wollegaastdam 1 (Bilgaard)
19 januari: Vrije Baptistengemeente De Wijngaard, WTC-gebouw
20 januari: Vergadering van Gelovigen Uitzichtgem, Archipelweg 222
21 januari: Real Life & De Fontein, Goudenregenstraat 77

Elke avond is van 20.00-21.00 uur.

De gebedsweek staat in het teken van verzoening. De centrale bijbeltekst is dit jaar 2 Korintiërs 5:14-20, waarin de apostel Paulus oproept tot verzoening. De slogan ‘Jouw hand, mijn glimlach’ is een beeld van deze verzoening en onderlinge verbondenheid, net als het beeldmerk dat handen laat zien die naar elkaar reiken.

Wereldwijd komen christenen in de Week van Gebed samen voor bezinning en gebed voor elkaar, hun land en voor de nood in de wereld.

Meer over de Week van Gebed vindt u op www.weekvangebed.nl.

 

BeterBijbel.nl

BeterBijbel.nl

Elke dag kort je Bijbelkennis testen op BeterBijbel.nl

Dagelijks online en binnen twee minuten je Bijbelkennis testen? Vanaf vandaag kan dit via www.BeterBijbel.nl. Achter de schermen heeft een team van maar liefst 25 medewerkers hard gewerkt om meer dan 2500 vragen te maken en te testen. Vanaf vandaag is BeterBijbel.nl online en kunnen deelnemers gratis hun Bijbelkennis testen.

Waarom BeterBijbel.nl?

Initiatiefnemer van BeterBijbel.nl is stichting ‘Wat Zegt de Bijbel’. Bestuurslid Douwe Scheepsma: “Als bestuur en medewerkers zijn we enthousiast over BeterBijbel.nl. In een tijd waarin we allemaal druk-druk-druk zijn, willen we ons wel graag in de Bijbel verdiepen. In de praktijk schiet dat er vaak bij in. Daar is nu een mooie oplossing voor. Met BeterBijbel.nl bieden we een kort dagelijkse Bijbelmoment aan waarbij een deelnemer, via e-mail, gratis vier vragen ontvangt. De opzet is envoudig, overzichtelijk en deelnemers krijgen op drie verschillende niveaus aangeleverd. Na het beantwoorden van de vraag ontvangt de deelnemer direct uitslag en kan zijn score met die van andere deelnemers vergelijken. Wat ik zelf mooi vind aan het systeem, is dat je kriskras door de Bijbel gaat en ook nadenkt over stukken uit de Bijbel die je misschien minder gauw zelf zou lezen. Daarbij maakt het spelelement BeterBijbel.nl onderscheidend.”

Grote broer

‘Wat Zegt de Bijbel’ is in 1977 opgericht om onder andere (jonge) christenen in hun geloofsontwikkeling te ondersteunen. Naast het runnen van schriftelijke Bijbelcursussen, treedt de stichting nu dus ook de digitale wereld binnen met www.BeterBijbel.nl. Momenteel staan meer dan 2500 vragen met antwoorden en uitleg online. Dit aantal zal de komende tijd uitgebreid worden naar circa 4500 vragen. Over twee weken is BeterBijbel.nl ook via een app beschikbaar. Het concept van BeterBijbel.nl is gebaseerd op ‘grote broer’ www.beterspellen.nl. Deze website, met 120.000 actieve gebruikers, is al vier jaar op rij, in categorie ‘onderwijs’, als website van het jaar bekroond. Deelnemers van de beter-sites, waar er inmiddels acht van zijn, ontvangen dagelijks een korte test die niet meer dan een paar minuutjes in beslag neemt.

Probeer het zelf!

  • Ga naar www.BeterBijbel.nl en meld je aan.
  • Ontvang van maandag tot en met zaterdag een e-mail in je INBOX.